Kaymaz Zemin Uygulamaları

Kaymaz zemin ya da kaydırmaz zemin, solüsyonlarla yapılmış olan uygulama sonucunda üzerinde kayma durumu yaşanmayan zeminlerdir.

Kaymaz Zemin Uygulamaları

Kaymaz Zemin

Kaymaz Zemin Uygulamaları

Kaymaz zemin ya da kaydırmaz zemin, solüsyonlarla yapılmış olan uygulama sonucunda üzerinde kayma durumu yaşanmayan zeminlerdir. Kaymaz zeminler gerekli dirence sahip olduğundan dolayı insan trafiğine ve diğer yoğun trafiklere dayanıklılık gösteren bir zemindir. Özellikle kaygan zeminlerde insan güvenliğini arttırabilmek ve olası kazalara engel olabilmek amacıyla kaymaz zemin uygulamaları tercih edilmektedir.

İşletmeler açısından kaymaz zemin uygulamalarımızın ana avantajı kayma ve düşmelerden kaynaklı yaralanmaları önemli ölçüde engellenmesidir. Bu durum özellikle yağlı alanlarda (mutfak, yemekhane vb.), ıslak alanlarda (havuz, hamam, lavabo vb.) ve yürüme alanlarında (merdiven, koridor, giriş alanları vb.) hayati önem taşımaktadır. Kaymaz zemin uygulamalarının yapılmasının en temel amacı hayati tehlikeleri önemli ölçüde azaltmasıdır. Böylece yapılan kaymaz zemin uygulamaları sonucunda işletmeler İSG kapsamında iş yükü sorumluluğunu azaltarak personele ve yaya trafiğine güvenli bir ortam sunmuş olacaktır.

TSE, İSG VE AB STANDARTLARINA UYGUNLUK
İşçi Sağlığı ve Güvenliği için!

Ömür Boyu Etkili Kaydırmazlık Başarısı!

Kayma problemlerinden kaynaklanan iş kazalarını önlemek amacıyla tüm zemin tiplerine kaydırmazlık özelliği kazandıran nano teknolojik çözümler üretiyoruz.

Evimizde, İş yerimizde, Restaurantta, Havuzda, Sosyal hayatımızda gittiğimiz birçok yerde karşılaştığımız en büyük tehlikelerden biri kaymadan kaynaklı yaşanabilecek kazalardır. Ağır ya da hafif yaralanmalı hatta ölümle sonuçlanabilen sonuçlar doğurabilmektedir. Bu durumda işletmeler maddi ve manevi sorumluluklar üstlenmektedir. Bu riskli durumun önüne geçebilmek için zeminlere kaymazlık özelliği getiren kaymaz zemin uygulamaları yapmaktayız.

Yasal düzenlemeler ve standartlar iş akışımızın niceliğini belirlemektedir. Özellikle TSE ve İSG, işletmeleri AB standartlarına erişmeleri için yasal zorunluluklar getirmektedir.

Zemin güvenliği için önceliğimiz riskli alanların ölçümlenmesidir. Bunun için American Slip Meter 825A cihazı ile zemin sürtünme katsayısı SCOF (static coefficient of friction) değeri ile ölçülür. Alanın risk durumuna göre zeminin olması gereken cof değeri de değişkenlik göstermektedir.

Kaydırmaz Zemin Uygulamaları

Farklı Yüzey Tipleri için
Nano Çözümler

 
SGK Verileri

Kaymadan Kaynaklanan
İş Kazaları Verileri

SGK verilerine göre kayma kaynaklı kazalar