Atık Yönetimi ve Yağ Tutucu Temizliği

Yağ tutucu tanklarda oluşan atıkları lisanslı bertaraf tesislerinde bertaraf edip, oluşturulan resmi imha tutanağını her sevkiyat sonrası tarafınıza iletiyoruz.

dren-bakimi-atik-yonetimi-alt.png
Sıfır Atık

Sıfır atık yönetmeliği kapsamında yağ tutucu atıklarını anlaşmalı olduğumuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisanslı bertaraf tesislerinde bertarafını sağlamaktayız.

Yağ tutucu tanklarda oluşan atıkların mevzuata uygun şekilde bertaraf edilmesi önemli bir husustur. Öncelikle yağ tutucu atıklarının kızartmalık yağ atıklarından ayrı yönetilmesi gereken atıklar olduğu bilinmelidir. Yağ tutucu tanklarda oluşan atıkları anlaşmalı olduğumuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisanslı bertaraf tesislerinde bertarafını sağlamaktayız. Atık yönetimi yönetmeliğine uygun şartlarda atık koduna istinaden atık bertaraf süreçlerini yönetmekteyiz. Atıkların bertaraf süreçlerini tamamladıktan sonra , atığın bertarafına yönelik lisanslı bertaraf tesisi tarafından imha tutanağını tarafınıza ulaştırmaktayız.

Resmi İmha Tutanağı

Yağ tutucu atıklarınız, 20 01 08 kodu ile özel araçlarla alınarak lisanslı biyogaz tesisine teslim edilerek R3 prosesi ile bertaraf edilir. Bertaraf işlemi sonrası tarafınıza ‘Resmi İmha Tutanağı’ iletilir.

Koku Giderimi
Yağ tutucu prosesi

Ülkemizde toplu yemek üretimi bulunan oteller, alışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar, yemek üretim tesisleri, yüksek yemek üretim ve tüketiminin bulunduğu konutlarda zorunludur.

Dikkat: Yağ tutucu atıkları, kızartmalık yağ atıklarından
ayrı olarak yönetilmesi gereken atıklardır.

dren-bakimi-atik-yonetimi-alt.png
Biyo-Hızlandırma
Bakteri Kültürü ile Yağ Tutucu Temizliği

Bakteri Kültürü ile
Yağ Tutucu Temizliği

Bakteri Kültürleriyle Yağların Giderilmesi: Restoran, yemekhane ve endüstriden kaynaklanan yüksek yağ içeriğine sahip atıksular rögara, septik tanklara ve arıtma tesislerine ulaştıklarında ciddi problemler oluşturur. Belirli bir süre geçmesinden sonra sisteme ulaşan bu yağlar sıcaklığın etkisinin azalmasıyla katılaşıp yağ tabakası oluşturarak borulara ve mekanik aksamlara zarar verirler. Bu yağ tabakası, anaerobik sindirim sürecinde bakteri kültürleri tarafından çok yavaş sindirilir ve parçalanır. Yağın su yüzeyinde toplanarak deşarj kalitesinde yapılan iyileştirmeler ile birlikte, sıvı halde çıkış gözünde tıkanıklıklara yol açmadan ortamdan uzaklaştırılması esasına dayanmaktadır.

Yüksek viskoziteli yağ ve gres pişirme esnasında ısıyla sıvılaşırken, soğutulduğunda katılaşan yağlar diğer sıvılar gibi değildir. Yağların soğumaları için zamanları varsa pıhtılaşarak katılaşır ve çevre, kanalizasyona ciddi zarar verir. Atık katı maddelerle birleştiğinde drenaj borularında da tıkanmalara yol açabilir. Borularınızı her seferinde yağ ve gresle doldurmaya devam ettiğinizde katılaşmış yağlar birikerek boruların çapını daraltmaya devam ederek hızlı drenajı engelleyecek ve tıkanma sorunları giderek artacaktır. Yağ tutucu tanklarında tıkanmaların yaşanmaması amacıyla bakteri kültürü uygulamasıyla metabolik aktiviteyi arttırarak katı yağların, sıvı yağların ve greslerin daha hızlı çözünmesine yol açıldığında drenaj borularının akış verimliliği arttırılmış olacaktır.